Filip - SPARTA GYM

Filip

Ja sam Filip,

prije pet godina bio sam “onaj debeli”, a danas sam “onaj koji je skinuo 80 kg”. I ne, neću vam pričati o tome kako vježbati ili što (ne)jesti. Ja nisam ni trener niti nutricionist, ja sam ja – Filip.

Početak je godine i mnogi od vas odlučili su doći u formu. Namjerno nisam napisao do ljeta ili do ____ jer (sad slijedi jedna pametna) život nije sprint, život je maraton. Ulazak u teretanu velika je stvar, pogotovo za nekog tko nikada nije bio u njoj ili se vraća u nju nakon nekoliko godina. Sjećam se svog prvog ulazak u Spartu – teretanu s “bezbroj” cardio sprava poredanih kao vojnici te hrpom drugih sprava (za koje ni danas ne znam kako se zovu). Sve to bilo je zastrašujuće, ali ponavljao sam u sebi “ja to mogu, ja to želim”. Zalijepio sam se za 4. traku od kraja (jer je moj OKP zaključio da je najNEupečatljivija) i držim je se i danas. U šali znam reći da bi trebao staviti pločicu „Filipova traka“. Tri puta tjedno „ubijao“ sam se na njoj i gledao utegnuta mišićava tijela i mislio si „zašto to ne mogu biti ja“. Sada znam da sam imao krivu percepciju i trebalo mi je vremena da izbacim „zašto“ i „ne“. Kada sam počeo razmišljati „to mogu biti ja“ odlijepio sam se od trake i stekao prijatelje koji su mi pomogli, i dan danas mi pomažu, u vježbama snage. (vježbe na onim nepoznatim spravama praćene stenjanjem, uzdasima i deranjem). I ne, ne mislim za sebe da sam utegnut i mišićav jer uvijek može bolje, više, jače…

Ipak, poanta ovog teksta nisam ja kao ja, već TI (oprosti ako nismo na „ti“). Nije bitno radi li se o 80kg, 10kg ili onih omraženih 5kg viška ili se radi o onih 10kg manjka. Poanta je da si ti jedinka, jedinstven(a) i neponovljiv(a). Da, svaki početak je težak, no ono što slijedi nakon jest puno bolje, više, jače i to je ono na čemu treba biti fokus. Ako čitaš ovaj tekst vjerujem da imaš želju fizički nešto promijeniti, ali misliš da to nije moguće. Moguće je, Photoshop čini čuda 😛. Malo se šalim, ali i dalje mislim da je moguće zato budi hrabar(a) i zakorači u „nepoznato“ jer ono vrlo često skriva radost, veselje i ponos, ponos na sebe samog/samu.

Ako te zanima moja priča, moj maraton ili ti treba podrška pronađi me na Instagramu (@fitjourneybyfilip) i prati moje objave o svim zaprekama, ciljevima i svim (ne)radostima. I zapamti riječi Pabla Picassa „Sve što možeš zamisliti ostvarivo je“.

Thanks!

Sparta Gym koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza. Nastavkom pregleda web stranice slažeš se s korištenjem kolačića.